Müşteri Sadakati Neden Önemlidir?

Müşteri Sadakati Neden Önemlidir?

Müşterilerin Tutumları

21 January 2021 12:28

Müşteri Sadakati Neden Önemlidir?


 Satış hacmini arttırmak için müşterinin sadakati kazanmak önemli bir etmendir. Yeni müşteriler kazanmadan önce, eldeki müşterileri tutmak daha önemlidir. Bunu sağlamanın yolu ise müşterilerin güvenini sağlamak ile elde edilir. Müşteri sadakati sağlandığı zaman firma yeni müşteriler ve pazarlar aramaya geçer. Eğer müşterinin sadakati kazanılırsa müşteri; markanın sağladığı kolaylıkları, zorlukları veya satış fiyatlarını önemsemez. Markanın tüm değişimlerine anlayışla yaklaşır. Bu tutum müşterilere kazandırıldığı zaman marka istediği fiyatı ürününe biçebilir. Satış yapan için çok önemli bir avantajdır. Müşterinin sadakati neden önemlidir? Bunun en önemli cevabı en iyi pazarlama taktiği olduğu içindir.



 Müşteri sadakati kesinleştiği zaman elde edilecek kazanç sürekli hale gelir. Bir müşterinin sadakati kazanıldığı zaman marka hakkında olumlu düşünür ve çevresindeki kişilere de bu düşüncelerini dile getirir. Bedava reklam yapmanın en kısa yoludur. Markanın imajını yayan genelde bu sadık müşterilerdir. Piyasada birçok firma müşterilerin sadakatini kazanmadığı için popülerlikleri düşer veya batarlar. Sadakat sağlanması özel bir bağ oluşumuna neden olur. Bu bağ oluştuğu zaman müşteri aitlik hissine kapılır.
 

 Müşteri sadakati aynı zamanda diğer firmalar arasındaki rekabette önemli bir etkendir. Sadakati kazanılmış müşteri her zaman ilk seçimini sadık olduğu firmadan yana kullanırlar. Tercih ettiği firmanın ürünlerini hep kaliteli olarak düşünürler. Şikâyet yönetimi, sadakati kazanılmış müşterilerle daha düzgün diyaloglarla gerçekleşir. Müşteri memnuniyeti ile müşteri sadakati arasında pozitif bir ilişki vardır. Kalite algısının da müşteri sadakatiyle doğru orantılı bir etkisi vardır. Sadık müşteri normal bir müşteriden daha çok harcama yapar. Sadık olan müşteriler satın almaya daha eğilimli olan kişilerdir.


Müşterilerin Tutumları


 Müşteri sadakati neden önemlidir? Sadık olan müşteri firmasına karşı sahiplenici ve korumacı bir tutum sergilerler. Ürünü benimsedikleri için olası bir eksiklik dahilinde firmayı terk etmek yerine eksikliğin giderilmesinden yana şikâyette bulunurlar.


 Müşteri sadakati firmanın itibarını artırır. Herhangi bir işte uzun vadeli başarının kilit anahtarıdır. Sadık müşteriler aile geleneği, tatil zamanları, doğum ve yıldönümlerinde tercihlerini aynı firmadan yana kullanırlar. Sadık olan müşteriler firmalarını bilgilendiren kişilerdir. Veri toplamada faydaları büyüktürler. Envanter ve personel kararlarında firmaya yardımcı olurlar. Firmanın pazarlama kararlarına pozitif etkilerde bulunurlar. Anlamlı kampanyalar ve programlar sadık müşterilerin çerçevesinde gerçekleşir. Yapılan araştırmalara göre tüketicilerin çoğu müşteri sadakat programları sunan firmaları seçme ihtimalinin daha yüksek olduğunu gösteriyor. Sadık olan müşteriler firmalarını ödül ve indirimleri için değiştirmezler.

 Bir firmanın temel muhatabı müşterileridir. Müşterinin istekleri biran olsun görmezden gelinirse kaybedilir. Bunun için müşteri sadakati neden önemlidir çok iyi bilinmek gerekir. Müşteri sadakati sürekli sağlandığı zaman olumsuz düşüncelere girmezler. Aynı şekilde firmaya olan ilgide sürekli halde devam eder. Firmanın büyümesi bu doğrultuya göre şekillenir.

Etiketler
  • #EforGrup
  • #MüşteriSadakati
  • #Promosyon
  • #KurumsalPromosyon
  • #BaskılıPromosyon