Kurumsal Hediye

Kurumsal Hediye

Kurumsal Hediye Çeşitleri Nelerdir?

13 April 2021 11:06

Kurumsal Hediye


Kurumsal hediye genel olarak iş yerlerinde çalışanların motivasyonunu arttırabilmek ve işyeri tarafından çalışanlarına verilen değeri ifade etmek amacıyla sunulan hediyelerdir. Bu hediyeler sadece işletmede çalışan personele değil aynı zamanda işletmeye farklı konularda destek veren kişilere de sunulmaktadır. İşletme ortakları ya da işletmenin destek aldığı kişi veya kurumlar bunlardan bazılarıdır.

Sunulacak hediyelerin türü ve miktarı işletmede insan kaynakları tarafından belirlenmektedir. Bu tarz hediyeler işletmelere bir marka değeri katmaktadır. Çünkü sunulan hediyeler personeller tarafından işletmeye karşı olumlu geri dönüşlere sebep olmaktadır.
Kurumlar tarafından personellere verilecek hediyeler en iyi şekilde seçilmeli hatta bu konuda alanında uzman ekiplerden yardım alınmalıdır. Sunulan kurumsal hediye şirketin prestiji ve çalışanlarının motivasyonunu açısından son derece önemlidir. Bu hediyeler şirket personellerinin motivasyonunu arttırmasına sebep olmaktadır. Kurumsal hediyeler sunmak isteyen işletmeler için en önemli diğer unsur da bu hediyelerin şirkete maliyetidir. Şirket ekonomisini zora sokacak hediyelerden uzak durulması gerekmektedir. Bu nedenle hediye seçimi sırasında bu konuda göz önünde bulundurulmalıdır.

Kurumsal Hediye Çeşitleri Nelerdir?


Şirketler için personellerine sunmak amacıyla tasarlanmış pek çok hediye çeşidi bulunmaktadır. Bu hediyelerden bazıları şunlardır;


Alışveriş Çeki


Bu çekler personellerin gönlünce ve ihtiyaçları doğrultusunda alıveriş yapabilmelerine imkan sağlamaktadır. Pek çok konuda alışveriş yapabilme imkanı sunmaktadır. Örneğin; giyim, kozmetik, dekorasyon, mobilya ya da market, hediye çeki düzenlenebilecek alışveriş seçeneklerinden bazılarıdır. Bu sayede personeller kendi sevdiği ya da istediği ürüne hiçbir bedel ödemeden kolayca sahip olabilmektedir.


Hobi eşyası


Bu tür hediye seçenekleri şirket personellerinin sosyal hayatına pek çok olumlu fayda sağlamaya yöneliktir. Bu tür kurumsal hediye çeşitleri sayesinde çalışanlar kendilerine yeni hobiler edinerek gündelik yaşamını renklendirmektedir. Bu bakımdan oldukça kullanışlı ve faydalı hediyelerdir.


Check-Up


Bu hediyeler çalışanların sağlık durumları hakkında detaylı bir bilgiye sahip olabilmeleri ve bu hizmet karşılığında hiçbir bedel ödememelerini kapsamaktadır. Bu hediyeler işletme sahibinin çalışanlarına ne kadar değer verdiğinin bir göstergesidir.


Seyahat Çeki Ya da Tatil Çeki


Bu hediyeler genel olarak yıllık izinlere çıkacak personellere verilen hediyelerdir. Diğer hediye gruplarına göre biraz daha masraflı olsa da şirketin içerisinde bulunduğu mali duruma göre çalışanlara verilebilecek bir hediye çeşididir. Bu hediyeler çalışanların moral ve motivasyonunu olumlu anlamda güçlendirerek verimliliğini arttırmaktadır.


Hatıra İçerikli Eşyalar


Kurumsal hediye grupları içerisinde personellere aitlik duygusunu en çok veren hediye çeşitleri arasında yer almaktadır. Bu hediyeler her şey olabilir. Tablo, resim, ajanda, kalem, çanta, çerçeve ya da herhangi bir obje olabilmektedir. Bu hediyeler şirket personellerine verilen değer ve kıymeti ifade etmektedir. Bu nedenle bu tarz hediyeler sunmak isteyen işletmeler, insan kaynakları ekibi ve alanında uzman kişilerle bir araya gelerek en anlamlı ve özel hediyeleri seçerek personellerine sunuma hazır hale getirmelidir.

Etiketler
  • #EforGrup
  • #PromosyonKent
  • #KurumsalPromosyon
  • #BaskılıPromosyon
  • #KurumsalHediye