Etkinlik ve Organizasyonlarda Promosyonun Önemi

Etkinlik ve Organizasyonlarda Promosyonun Önemi

PromosyonÜrünler Neden Tercih Edilmeye Devam Ediyor?

05 March 2021 14:32

Etkinlik ve Organizasyonlarda Promosyonun Önemi


Promosyon bir hizmetin, bir ürünün veya bir markanın tanıtım faaliyetlerinin tamamını içerir. Tüketicilerin ve potansiyel müşterilerin verilen ürünü ya da hizmeti duymasını sağlayacak faaliyetlere promosyon denir. Promosyon ürünler her zaman daha özendirici ve ilgi uyandırıcı olur. Firma, kişi, kurum ve kuruluşların tanıtım yapmak ve yeni müşterilere ulaşmak için kullandıkları, üzerlerinde tanıtılmak istenen yerin isminin ya da logosunun yer aldığı, değişik kullanım alanları olan hediyelik eşyalar promosyon ürünleridir.


Promosyon Ürünler Neden Tercih Edilmeye Devam Ediyor?


Promosyon ürünler her daim daha ilgi çekici olmuşlardır. Bir bardak ve bir içeceğin birbiriyle beraber satılması tekli satılmalarından daha çok ilgi çeker. Bardağın içeceğin hediyesi olduğu fikri insanlara daha cazip gelir. Böyle ürünlerin tekli satılan ürünlerden daha çok tercih edilme olasılığı vardır.
Promosyon ürünleri özellikle bayram, sevgililer günü, yılbaşı gibi dönemlerde satışların artmasını sağlamak amacıyla tercih edilmektedir. Aynı zamanda şirketler promosyon ürünleri böyle özel günlerde çalışanlarına ya da müşterilerine hediye eder. Promosyonlar birçok şirket tarafından oldukça etkili kullanılan reklam ve pazarlama araçlarıdır. Günlük hayatta kullanılma potansiyeli olan birçok ürün promosyon olabilme kapasitesine sahiptir. Promosyon ürünleri şirketlerin marka değerini ve görünürlüğünü yükseltir. Araştırmalara göre promosyon ürünler kullanan firmalar kullanmayanlara oranla insanların aklında yüzde altmış oranında daha fazla yer etmektedir. Şirket isminin ya da tanıtılmak istenen ürünün isminin, logosunun bulunduğu, günlük hayatta kullanılma sıklığı fazla olan promosyon ürünleri insanların beyninde daha fazla yer eder, ürünlerin pazar payını arttırır. Promosyon ürünleri elden ele de kolaylıkla gezebildiği için üzerlerindeki markaların görünürlüğünü de arttırır.


Promosyon Ürün Tipleri Nelerdir ve Nasıl Seçilmelidir?


Promosyon ürünlerin seçiminde firmaların ulaşmak istedikleri kişi sayısı, bütçeleri, bu ürünlerin nerede sunulacağı gibi pek çok kriter etkili olur. Promosyonların büyük ya da dikkat çeken ürünlerden değil de kullanışlı ürünlerden oluşması daha çok dikkat çeker ve daha etkilidir.
Şirketler, kurum ve kuruluşlar tanıtımlarını yapmak istedikleri zaman hazırlattıkları promosyon ürünleri farklı tür ürünlerden oluşabilir. Defter, ajanda, küp not, tükenmez kalem, kurşun kalem, takvim, dosya gibi kırtasiye ürünleri promosyon ürünleri olarak oldukça sık tercih edilmektedir. Bu ürünlerin elden ele gezme olasılığı da yüksek olduğundan firmaların görünürlüğünü arttırır.
Kırtasiye ürünleri dışında günlük hayatta sıklıkla kullanılan saat, çanta, powerbank, termos, taşınabilir bellek, şemsiye, bardak, çakı, hesap makinesi gibi ürünler de firmalar tarafından sık sık promosyon ürünleri için tercih edilmektedir.
Promosyon ürünleri promosyonu yapılacak şirketlere ya da müşterilere uygun şekilde seçilmelidir. Bir tekstil firmasının müşterilerine taşınabilir bellek hediye etmesi çok mantıklı değildir. Seçilen ürünün promosyonu yapılan firmayla uyumlu olması önemlidir. Promosyon ürünlerinde promosyonu yapılacak olan firmanın isminin, logosunun ve iletişim bilgilerinin belirgin bir şekilde yer alması gerekir.

Etiketler
  • #EforGrup
  • #Promosyonkent
  • #promosyon nedir
  • #promosyonun önemi