Promosyon Ürünler Neden Tercih Ediliyor?

Promosyon Ürünler Neden Tercih Ediliyor?

Promosyon Ürün Nedir?

26 January 2021 22:42

Promosyon Ürünler Neden Tercih Ediliyor?


Satışları artırmak ve özellikle yılbaşı, bayram, okul dönemi, sevgililer günü gibi dönemlerde daha sık kullanılan promosyon ürünler firmalar tarafından satışlarını artırmak, farklı ürünlerle bundle yaparak kullanmak veya çalışanlarına ve müşterilerine hediye etmek için çokça tercih edilmektedir. Promosyon ürünler neden tercih ediliyor konusunda zihinlerde en çok fikir uyandıracak ifade, promosyon kelime anlamının dilimizde özendirmek olması düşünülebilir. Promosyon ürünler her zaman ilgi uyandırıcı olmuştur. Bir kahve paketi ile bir araya gelmiş bir kahve fincanı paketi, sade bir paket kahveye göre hep daha ilgi çekici gelir. Satın alma anında fincan hediyeli paketin tercih edime olasılığı da çok daha yüksek olacaktır.


Promosyon, bir ürünü ya da malı daha geniş kitlelere sunabilmek ve sunulmuş olan malın sürümünün hızlanmasını sağlayabilmek amacı ile kullanılmakta olan çalışmaların tümüne verilen isimdir. Birçok kurum tarafından oldukça etkin bir biçimde kullanılan promosyon ürünler, tanıtmak ve pazarlamak amacı ile kullanılan son derece etkili bir reklam aracıdır. Günlük hayatta kullanılabilecek olan birçok ürün, promosyon ürün kapsamına dahil olabilmektedir. Yapılan araştırmalara göre firma ya da kuruluşlar ürünlerini daha geniş kitleye ulaştırabilmek adına promosyon ürün kullanmış ve potansiyel müşterilerinin aklında yüzde altmış daha fazla kalmayı başarmıştır.



Promosyon ürünler neden tercih ediliyor sorusuna verilebilecek bir başka cevap ise firmaların satış yapmakta olduğu ürünlere uygun promosyon ürünler kullanarak, marka değerini yükseltmek istemesidir. Kurumların hedef kitlesine daha doğru bir şekilde ulaşmasını amaçlayan bu yöntem, insanların hayatlarına hitap eden ve her alanda kullanabileceği ürünleri ücretsiz bir şekilde alabilmelerini sağlamaktadır. Ayrıca promosyon ürünlerin müşteri memnuniyeti ve ürün talebi üzerine de oldukça olumlu etkileri bulunmaktadır.


Promosyon Ürün Nedir?


Promosyon ürünler, firmaların, kişilerin ya da kurumların daha geniş kitlelere hitap edebilmek ve kendilerini tanıtmak amacı ile kullandığı önemli bir reklam ve tanıtım faaliyetidir. Dünya lideri konumunda olan ya da yeni kurulmuş olan bir firma olması fark etmeksizin tüm kurumların, pazarlama tekniği olarak uzun dönemler boyunca kullanılmış olduğu promosyon ürünler, müşterilerin aklında yer edinmek, son kullanıcıya ulaşmak ve potansiyel müşterileri çekmek açısından oldukça etkili bir yöntem olarak bilinmektedir. Promosyon ürün kullanmayı tercih etmeyen kurum sayısı yok denecek kadar azdır ve bu da bu yöntemin olumlu etkisini kanıtlamaktadır.



Promosyon Ürün Nasıl Seçilmelidir?


Promosyon ürünler nasıl seçilmelidir konusunda firmaların beklentileri, bütçeleri, ulaşmak istedikleri kişi sayısı, promosyon ürünleri nerelerde sunacakları gibi pek çok kriter etkili olmaktadır. Promosyon olarak ürünün ebat ya da boyut olarak büyük olması değil, birçok alanda rahatlıkla kullanılabilir olması daha fazla dikkat çekmektedir. Promosyon ürün seçiminde dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise hediye verilecek ürünün, satışa sunulmuş olan ürün ya da sektörle alakalı olmasıdır. Ayrıca firma ya da kurumların akılda kalıcılığı arttırmak adına promosyon ürün dağıtımı yaparken renk seçimi de oldukça önemli bir etkendir. Dağıtılmakta olan promosyon ürünün renginin ürünün renginden farklı olması, dikkat çekiciliği ve farklılığı arttıracaktır.

Etiketler
  • #EforGrup
  • #Promosyon
  • #PromosyonÜrünleri
  • #KurumsalPromosyon
  • #BaskılıPromosyon